Skip to content
Nuvo Bar and Lounge : Classy clubbing for the masses

If you can get past the velvet ropes and make your way up a short flight of stairs, the friendly staff at Nuvo Bar and Lounge will welcome you into a newly re-designed space that formerly housed Boodah Bar and Tabu Ultra Lounge. Nuvo bills itself as an upscale, “21+” nightclub and the plush VIP booths, dress code and emphasis on bottle service reflect this. The 400-person capacity club features a large, circular-shaped bar conveniently located in the centre of the expansive space. The 60,000 watt sound system is perfectly suited for a club of this size and is quite possibly enhanced by the unique oval shape of the room. While the bar lacks any sort of signature cocktail, you may be willing to forgive them as drink prices are not unreasonable.

For the truly adventurous, Nuvo offers the ultimate in “bottle service experience” by providing seven large booths reserved for parties who order many bottles. If posing for party pics with oversized bottles of vodka is your modus operandi, the VIP booths are to be found right next to the spacious dance floor. The built-in subwoofers will literally rock you out of your seat on Fridays with beats courtesy of Toronto’s DJ Starting From Scratch – who also moonlights as both Usher and Russell Peters’ tour DJ. On Saturdays, local hip-hop heads Kwite Sane, DJ Blaster and MC Rain hold it down.

Nuvo Bar and Lounge | 1401 MacKay

Kazu : Un 5@7 à Tokyo

On pourrait penser qu’il est difficile de trouver le res­taurant Kazu, vu sa petitesse; l’endroit ne compte qu’un comptoir et cinq tables. Impossible pourtant de rater ce petit bijou de cuisine populaire japonaise lorsque vous vous promenez sur Sainte-Catherine. C’est bien simple, c’est l’endroit devant lequel les gens sont prêts à faire la file pour manger. Pour ceux qui connaissent le Japon, Kazu est un izakaya, la version japonaise du bar à tapas où l’on se retrouve après le travail pour boire une bière et manger de petits plats. Le succès du Kazu est déjà hors de contrôle et vous devrez peut-être faire le deuil de certains plats une fois à l’intérieur, puisque les réserves du chef ne suffisent pas toujours à la demande. J’espère pour vous que vous ne manquerez pas le Chirashizushi de fruits de mer ou le cé­lèbre porc mariné 48 heures servi sur riz et accompagné de gingembre. Moi qui suis un amateur de kimchi, j’ai été absolument aux anges avec la salade de tofu. Si vous voulez jouer conservateur, il y a toujours le savoureux burger teri­yaki avec avocat et le «ventre de saumon» grillé et caramé­lisé à souhait. Ichiryuu sen’sei! Comptez 15$.

Kazu | 1862 Sainte-Catherine O.

 

Plus de contenu